Camera inspectie

Camera inspectie

Snelle en precieze opsporing

In veel gevallen geen breekwerken of opgravingen

Deskundig en gecertificeerd verslag als bewijs bij verzekeringskwesties

Camera inspectie, de ideale start voor al je rioleringsproblemen

Je krijgt er vroeg of laat wel eens mee te maken: rioleringsproblemen. Het start met een doordringende rioolgeur die in je huis of kantoor hangt. Vervelend voor je huishouden en niet echt comfortabel voor je werknemers en bezoekers op het bedrijf. Je weet dat je snel moet ingrijpen en dat weet De Rioolkrak maar al te goed.

Bij De Rioolkrak krijg je snel een afspraak en weten we van aanpakken. Door het inzetten van de meest geavanceerde opsporingstechnieken, weet De Rioolkrak vrij snel en precies, waar de schade in het rioleringsnetwerk zich bevindt, wat de oorzaak is en hoe die best wordt hersteld.

Welke zijn de meest voorkomende oorzaken?

Doordringende rioolgeur

Vochtige muren

Breuken en scheuren in de leiding

Verzakte vloeren of opritten

Open verbindingen

Ontluchting van een put werkt niet

Waterafloop of overloop functioneert niet

Obstructie door wortels van bomen of struiken

Kalkaanslag

Verkeerde constructies

Snel opsporen dankzij geavanceerde detectie methodes

De Rioolkrak is expert en dé referentie qua snel en juist opsporen van de schade. De moderne opsporingsmethodes die we gebruiken, kunnen het voordeel hebben dat we niets hoeven open te breken in je huis of kantoor.

Methodes

Camera inspectie riolering

Met computer gestuurde rioolcamera’s gaan we recht in je rioleringen kijken, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. We zoeken zo naar de oorzaak van de verstopping. Om een beter beeld te bekomen tijdens de camera inspectie worden alle afvoerbuizen gereinigd. Door de analyse van de opgenomen beelden, weet De Rioolkrak meteen waar het probleem ligt. De analyse en de beelden kunnen worden samengevat in een deskundig verslag. Dit kan perfect als bewijs dienen bij verzekeringskwesties of in geval van bijvoorbeeld wateroverlast, uitsluitsel brengen over de uiteindelijke oorzaak.

Rookdetectie

Met behulp van een rookgenerator wordt er rook in de leidingen verspreid. De rook zal direct zichtbaar worden op de locatie waar zich een opening of scheur bevindt. Het is ook de plaats waar de onaangename geur uitkomt. Daarom noemen we deze procedure ook geurdetectie.

Detectie van putten met sonar

Deze methode wordt ingezet om leidingen en putten te lokaliseren en in kaart te brengen. Er wordt een zender gekoppeld aan een sonde. De sonde wordt in de afvoerbuizen gestoken. De zender is gekoppeld aan een detectie-apparaat die werkt op sonar geluiden.

Voordelen van de moderne detectiemethodes

Snelle en precieze opsporing

In veel gevallen geen breekwerken of opgravingen

Deskundig en gecertificeerd verslag als bewijs bij verzekeringskwesties

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

De Rioolkrak ontstopt, ruimt, herstelt en vernieuwt je riolering

Snel, met vakmanschap en een opperbeste service.

CONTACTEER ONS