Ruimingsdienst

Ruimingsdienst

Alle putten: regenputten, vetputten en bezinkputten, carwashputten, kruipkelders en vijvers

Laat tijdig je put ruimen

Gebruik de septische put enkel waarvoor ze dient

Lees hier hoe je je septische put zelf kan onderhouden

Als De Rioolkrak putten gaat ruimen bij particulieren en bedrijven, krijgen onze vakmannen regelmatig de vraag hoe je best een septische put onderhoudt.

Onderaan deze pagina lees je de 5 beste tips van De Rioolkrak en zijn vakmannen. Praktische tips voor het zelf onderhoud van je septische put. We geven je die gratis mee. Of straffer, je zal er nog flink geld mee uitsparen.

Graag gedaan. Nu, we begrijpen wel dat je onmogelijk zelf je put zal kunnen ruimen. Dus waarom kies je De Rioolkrak niet?

De Rioolkrak ruimt alle putten

Naast het ruimen van septische putten, kan je De Rioolkrak ook inschakelen voor het ruimen van:

Regenputten

Vetputten en bezinkputten

Carwashputten

Kruipkelders

Vijvers

Snel ter plaatse

De Rioolkrak heeft op haar hoofdkantoor in Schoten – Antwerpen, een uitmuntende planningsdienst die je gratis kan bellen voor een afspraak. De Rioolkrak bedient de hele regio Antwerpen.

Klanten, daar gaan we voor

Jij hoeft niks te doen, wij doen alles voor jou:

Hoogstaande service

Transparante en duidelijke afspraken

Kwaliteitsvolle en propere werken

Milieuvriendelijke aanpak*
(* het afval wordt naar erkende verwerkingsinstallaties afgevoerd)

De correcte prijs

De Rioolkrak heeft een verspreid netwerk aan vakmannen. Naast de snelle service, levert je dit direct een prijsvoordeel op want de verplaatsingsonkosten blijven beperkt.

Wil je weten wat we nog meer kunnen doen voor jou? Is het enkel de put die geruimd moet worden? Laat het ons weten. Bel het gratis telefoonnummer 0800 26 660 of stuur De Rioolkrak een bericht naar info@derioolkrak.be.

5 beste tips voor zelf onderhouden van je septische put

Controleer zelf 1x per jaar

Vermijd instroom van regenwater want dit vermindert sterk het verwerkingsrendement van de put.

Verwijder ingroeiende boomwortels.

Controleer of de stabiliteit van de tank verzekerd is.

Gebruik de septische put enkel waarvoor ze dient

Het biologisch afbraakproces dat zich afspeelt in de put, heeft als eerste functie om fecaliën af te breken en te reinigen. Het mag niet de bedoeling zijn dat je je toilet gaat gebruiken om andere dingen te gaan dumpen zoals:

Vochtige doekjes

Vetten

Oliën

Maandverband

Pesticiden

Verven, …

Wat ook ontzettend belastend kan zijn voor de septische put en absoluut te vermijden is, zijn gemalen etensresten (Amerikaanse malers of molens).

Gebruik van ontstoppingsmiddelen

Sterke ontstoppingsmiddelen

Deze worden gebruikt om rioleringen te ontstoppen. Hou er rekening mee dat ze ernstige schade kunnen toebrengen aan je leidingen en de tank. Ook verhinderen zij het biologisch afbraakproces in de put.

Organische ontstoppingsmiddelen

Denk aan ontstoppingsmiddelen op basis van chloor. Ze hebben als voordeel dat ze vuil afscheiden en oliën en vetten afbreken. De keerzijde is dat het grondwater ernstig vervuild kan worden. En opnieuw, micro-organismen in de septische tank worden vernietigd waardoor het afbraakproces in gedrang komt.

Biologische ontstoppingsmiddelen

Waarom biologisch? Het zijn meestal mengsels op basis van bacteriën, enzymen en actieve stoffen. Gezonder voor het milieu maar geeft weinig invloed op het versnellen van het afbraakproces.

Om de hoeveel tijd ruim je een put?

Dit hangt volledig af van het aantal personen die van de put gebruik maken en natuurlijk de grootte. Voor een gezin van 4 met een put van 3.500 m³, zal het om de 2 jaar zijn. Is de put 6.000 m³, dan hoef je die maar om de 4 jaar te ruimen.

Laat tijdig je put ruimen

De vijfde en laatste tip die De Rioolkrak graag met je meegeeft is ook de belangrijkste. Als je je put tijdig laat ruimen, vermijd je onnodige kosten als gevolg van verstoppingengeurhinder, overlopen, barsten,… Noteer telkens de datum van wanneer de laatste ruiming plaats vond.

Succes!

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

De Rioolkrak ontstopt, ruimt, herstelt en vernieuwt je riolering

Snel, met vakmanschap en een opperbeste service.

CONTACTEER ONS